Alles over motorrijles en motorrijscholen!

motorrijles

Hoe vind je een goede motorrijschool?

Een goede motorrijschool kiezen is niet makkelijk! Rijbewijsinfo.nl helpt je graag bij die keuze. Wil je graag dat je rijinstructeur je op de motor volgt? Wil je motorrijles met maximaal 1 ander cursist? Hoe vaak per week wil je motorrijles volgen?
Lees verder -->

Hoeveel motorrijlessen heb je nodig?

Hoeveel motorrijlessen heb je nodig om je motorrijbewijs te halen? Dit wil elke cursist graag van te voren weten om zo een inschatting van tijd en kosten te kunnen maken.Er zijn geen officiële cijfers bekend van het gemiddeld aantal motorrijlessen dat iemand nodig heeft. Rijbewijsinfo.nl heeft het nagevraagd bij een aantal motorrijscholen en hier komt het volgende uit:
Lees verder -->

 

Intake motorrijles

We adviseren je aan het begin van je motoropleiding een intake motorrijles (proefles) te doen. Het doel van de intake motorrijles is vast te stellen wat voor type leerling je bent, zodat je rijinstructeur je een advies kan geven over het vervolg van je rijopleiding.
Lees verder -->

Slagingspercentage motorrijscholen
In Rotterdam slaagde in 2011 56-60% van alle cursisten die examen AVD deden in 1 x. In Zutphen was dit 91-95%. Regionaal kunnen grote verschillen ontstaan in het slagingspercentage.

Motoroefenterrein

Er zijn ook motorrijscholen die beschikken over een eigen afgesloten motoroefenterrein. Een motorinstructeur mag op een afgesloten motoroefenterrein aan meer dan 2 cursisten tegelijk motorrijles geven.
Lees verder -->


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.